Bu Kış Doğalgaza Zam Gelir Mi?



Bu Kış Doğalgaza Zam Gelir Mi?

Kış yaklaşırken akıllarda tek bir soru var; doğalgaza zam gelir mi? Soğukların yaklaşmasıyla birlikte evlerde üşüme oranlarında artış meydana gelmeye başladı. İnsanlar hava dengesinin bir sıcak bir soğuk olmasından dolayı kombileri bir açıp bir kapatıyorlar. Buda tabiki de faturaları olumsuz etkiliyor. Siz siz olun havayı bir gün sıcak görünce kombinin ayarlarıyla oynamayın. Bırakın sabit bir ayarda kalsın. 

Günümüzde adını çok sık duyduğumuz   “zam “ her yerde karşımıza çıkmakla birlikte her zaman cebimizi yakar duruma geldi. Havalar soğuk bile olsa faturalardaki rakamlar sağolsun cebimizi ısıtıyor. Gerek mevsim sebzelerindeki fiyatların gereğinden fazla olması gerek sürekli artan fiyatlara o kadar alışmışız ki ne zaman nerden zam gelicek onu düşünür olduk. Bu kış zam gelir mi?  Kanımca bu kış da az da olsa doğalgaza zam gelecektir.

Peki ya uzmanların bu konudaki düşünceleri neler? Enerji Bakanı Taner Yıldız, elektrik satış fiyatında gizli veya açık zam yapılmadığını söyledi. Bakan Taner Yıldız, elektrik ve doğalgaz fiyatlarıyla ilgili bir indirime gidilip gidilmeyeceğine ilişkin soruya "Biz şu anda doğalgazı 6 yıl önce 2008 Kasım ayındaki fiyatla satıyoruz. Biz bu indirimi daha önceden yapmışız demektir bu" dedi.

Rusya'nın yaptığı yüzde 6 indirim hatırlatılan Bakan Yıldız "Daha fazlası olsun istiyoruz, yakında açıklayacağız. Son 12 yılda ilk defa satılan fiyattan aşağı düşme imkânı var" şeklinde konuştu.

Yıldız, akaryakıt fiyatları ile ilgili "Depo 55 TL ucuza doluyor, vatandaşın giderinin azalması önemli. Umarım 2015'i daha düşük fiyatlarla geçiririz" ifadesini kullandı.

Anlaşılan o ki şuan görünürde bir zam yok ama yarının ne getireceği belli olmaz. Tedbirimizi alalım giydirme cephe kaplamamızı, silikon kaplamamızı, ısı yalıtımımızı en iyi şekilde yaptıralım. 



  • Kötü İyi

Daynex E-Ticaret Sistemleri Version1.0 © 2013 profer.com.tr | Giydirme Cephe Çözümleri