Doğalgaz Faturasının Az Gelmesi İçin Ne Yapmalıyız?



Doğalgaz Faturasının Az Gelmesi İçin Ne Yapmalıyız?

Kış aylarının gelmesiyle birlikte evlerimizde doğalgaz yavaş yavaş yakılmaya başlandı. Bazı evlerin gereğinden fazla doğalgaz harcaması faturanın bir türlü azalmaması gibi nedenler canımızı çok sıksa da bir çözüm yolu bulmak gerekli aslında. “Anne üşüyorum " sesini duyunca doğalgazın ayarını yükseltenler bırakın doğalgaz sabit bir ayarda kalsın ki aşırı üşüme ya da aşırı terleme problemleriyle karşılaşmayın. Birden açılıp birden kapanan doğalgazda önce kendini ısıtmaya başladığı için daha fazla maliyete sebep olur. Bu da olmuyor yine fazla geliyor faturam diyorsanız o zaman size en önemli yapmanız gerekeni söylüyorum uygun dış cephe kaplaması ile ısı yalıtımı sağlanmış olacağı için faturanızdaki rakamların yer değiştirme oranı %85 oranında olacaktır                                                                              

1.       İlk hedef iyi bir dış cephe kaplaması , bu gerek silikon cephe  gerek  kompozit panel kaplaması olabilir bu tercih sizin elinizde. Uygun bir yalıtım malzemesi ile çatı en az 100 milimetre kalınlıkta yalıtılmalıdır. Bu sayede yalıtımdan kaynaklanan fiyat düşecektir. 

 

2.     Pencerede çift cam ya da çift pencere kullanılmalıdır. Hem görsellik hem de faturanız için. Çok sık yaptığımız bir hata kıyafetleri kurutmak için radyatörlerin üstüne asmak ya da eşyalarla önünü kesmek. Zararlı olan yine siz olacaksınız. Evim güzel görünsün derken cebinizdeki paradan olmak da istemiyorsanız mobilyalarınızla radyatörünüzün önünü kapatmayınız.

                                                                                                                                   

3.Pencerelerin ve dışa açılan kapıların kenarları uygun bir plastik sünger malzeme ya da kâğıt bantlarla kapatılmalıdır. Oturma odaları için 22 derece, yatak odaları için ise 20 derece sıcaklık önerilir. Ancak bu sıcaklıklar 1 derece düşürülerek toplam yakıt tüketiminde yüzde 7 tasarruf sağlanabilir. 

4.1 derecelik azalmayı sağlamak için termostatlardan yararlanılabilir. Kullanılmayan oda, giriş ve merdiven radyatörleri ile banyo yapılmayan günler banyo radyatörleri kısılmalıdır. Odalarda bulunan eşyalar dış duvardan uzak tutulmalıdır.

5.     Zaman ayarlı termostat kullanılmalı; kapı, pencere ve ısıveren cihazlardan uzağa monte edilmelidir. Ve termostat 19 derece olan konfor sıcaklığına, su termostatı ise 50 dereceye ayarlanmalıdır.

 Bahsettiğimiz konularda daha tedbirli davranırsanız faturanıza bu durum yansıyacaktır.


Daynex E-Ticaret Sistemleri Version1.0 © 2013 profer.com.tr | Giydirme Cephe Çözümleri