Giydirme Cephe Özellikleri Ve Avantajları



Giydirme Cephe Özellikleri Ve Avantajları

 
Giydirme Cephe Avantajları;

-          Güneş ışınlarından ve zararlı dış etkenlerden korur.

-          Binaları yağmurdan, kinetik enerjiden, kapiler su emmesinden korur.

-          Yalıtım kullanılmasına imkan sağlayarak enerji tasarrufu sağlar.

-          Çatlakların görünmesini önler, muhtemel şekil hatalarını giderir.

-          Renk ve doku bozuklukları olmaz.

-          Bakım ve onarım en aza iner.

-          Çevre dostudur, fonksiyoneldir, estetiktir, hafiftir, gürültüden korur.

-          Binaya estetik ve tasarım görüntü katar.

 

Giydirme cepheleri, cephede kullanılan panellerin ağırlığına bağlı olarak 2 farklı şekilde sınıflandırmak mümkün olabilmektedir.

Buna göre, ağırlığı 100 kg/m2’den büyük olan panellerden oluşan sisteme
“Ağır Asma Giydirme Cephe”,
100 kg/m2’den küçük panellerden oluşan sisteme ise
“Hafif Asma Giydirme Cephe” adı verilmektedir.

Giydirme cephe özellikleri

*Hafif ve az kalınlık*Seri üretim imkanı*Hızlı bir şekilde uygulama imkanı*Parçalarının taşınma uygunluğu *Temizliğinin kolay olması*Estetik olması*Toz, kir geçirmemesi 

Giydirme cephe çeşitleri 
 
Giydirme cepheler; Silikon cephe sistemleri, panel cephe sistemleri ve doğrama cephe sistemleri olmak üzere ikiye ayrılıyor.Gözdem Paslanmaz-Zeytinburnu Kompozit Panel Kaplama Referansı bu konuda en iyi örneklerden biri olacaktır.
 
 
Giydirme cephe türleri
 
Giydirme cepheleri, cephede kullanılan panellerin ağırlığına bağlı olarak 2 farklı şekilde sınıflandırmak mümkün olabilmektedir. Buna göre, ağırlığı 100 kg/m2’den büyük olan panellerden oluşan sisteme "Ağır Asma Giydirme Cephe", 100 kg/m2’den küçük panellerden oluşan sisteme ise "Hafif Asma Giydirme Cephe" adı verilmektedir.
 
Ağır asma giydirme cepheler, beton esaslı panellerden oluşan giydirme cephe sistemidir. Bu elemanların oluşumunda, normal beton, hafif beton ve gazbeton gibi malzemeler kullanılmaktadır. 
Betonun, ısı iletkenlik katsayısı yüksek bir malzeme olması, beton esaslı hazır elemanların kullanıldığı ağır asma giydirme cephe sistemlerinde ısı yalıtımı uygulamasını zorunlu kılmaktadır. Bunun yanı sıra, ağır oluşları nedeniyle bina taşıyıcı sistemine daha çok ölü yük getirmektedirler. Bu yük, bağlantı elemanlarının detaylandırılmasında maksimum dikkat ve kontrolü gerektirmektedir. Taşıma ve depolama evrelerinde hatalı şekilde istiflenmeleri hasar görmelerine sebep olacağından, bu konuya ekstra özen gösterilmesi önerilmektedir. 
 



  • Kötü İyi

Daynex E-Ticaret Sistemleri Version1.0 © 2013 profer.com.tr | Giydirme Cephe Çözümleri