Fotoselli Otomatik Kapı Sistemleri



Fotoselli Otomatik Kapı Sistemleri

Kapı alışkanlığı değiştiren kapı çeşidi olan fotoselli kapılar, sık tercih edilen sistemler arasında yer almaya başladı. Günümüzde fotoselli  kapılar her bina için çeşidi için olması gereken özelliklerinden biri oldu. Herhangi bir güce ihtiyaç duymayan bu kapılar, sensörleri ile kapı geçiş alanında sizi algılar ve kapı otomatik olarak açılır.

Halk arasında genellikle otomatik kapı olarak bilinen fotoselli otomatik kapı sistemleri, adını kapının üst bölümünde yer alan ve sensör görevi gören fotoselden alır.

FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI SİSTEMLERİ UYGULAMA ALANLARI

Fotoselli otomatik kapı sistemleri cam kapılara, alüminyum kapılar başa olmak üzere bir çok türe uygun olarak tasarlanabilir. Fotoselli otomatik kapı sistemlerinin kullanım oranı olarak en çok alüminyum kapı sistemleri tercih ediliyor.  Fotosel sistemi ışığa karşı hassas sistemlerden oluşan, ışığı dirençler ile algılayan bir sistemdir. Sistem dizaynında, bunun olası zararlarını bertaraf etmek için LDR de denilen bu dirençler siyah tüplerin içine uygulanmaktadırlar. Bu sayede fotoselin görüş açısı istenilen alanla sınırlandırılmış olmaktadır.

FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI SİSTEMLERİNİN ÖZELLİKLERİ

- Fotoselli kapı sistemleri kapıların içeri kısımlarında kapan ve kapının üst kısmında takılan bir mekanizma ile çalışıyor. Bu mekanizma ile kapının maksimum 90 derecelik bir açı ile açılıp kendiliğinden kapanmasını sağlıyor.

- Kapınız zorlanarak kapatılmasını da engelliyor.

- Fotosel sisteminden Gilgen FDC ve FDC modelleri bulunmaktadır.

- Gilgen FDC modeli kapı sistemleri binaların her yerinden kullanılabiliyor. Gerek iç mekan gerek dış mekan kapılarından fark rüzgar dirençleri bulunduğundan bu iki kapı için tasarlanan Fotosel sistemlerinden mekanik olarak belirgin farklılıklar bunuluyor.

- Gilgen kapı sistemlerinden iç mekan kapılara FDC-E, dış mekan kapılarına FDC deniliyor. FDC Modelleri tek kapılı olduğu gibi çift kapılı modelleri de bulunmaktadır.

- Çift kanatlı kapılar genel olarak güvenlik amacıyla kullanılıyor bu kapı modelleri hava sızdırmazlığından ötürü yangına iyi dayanır ve dumanı geçirmez bu özelliklerinden ötürü özel tasarım kapılardır.

- Fotoselli kapı sistemlerinin son derece sessiz çalışan mekanizması ve paslanmaz çelik özellikleri ile kullanıma sunulmaktadır.



  • Kötü İyi

Daynex E-Ticaret Sistemleri Version1.0 © 2013 profer.com.tr | Giydirme Cephe Çözümleri